Je cliënt verdient de beste doula die jij kan zijn. Waar wacht je nog op?

Leer hoe je een succesvol bedrijf kan creëren rondom je passie. Je verdient je investering direct terug, zodat je niet na twee jaar ‘proberen’ nog steeds niet de ideale cliënten op je pad vindt

Diverse aanvullende trainingen voor doula's in november 2022 op onze mooie leslokatie in Monnickendam

insta afbeeklding nov Cursus EHBO.jpg

WEGENS SUCCES HERHAALD!

Complete EHBO cursus voor doula's op woensdag 9 november 2022

EHBO bij baby's, kinderen en volwassenen speciaal ontwikkeld voor Geboorte Doula's, postpartum doula's en Kraamdoula's. Extra aandacht wordt gegeven aan eerste hulp en reanimatie direct postpartum bij asfyxie. Dit kan vooral van levensreddende betekenis zijn als je als doula bij een thuisbaring aanwezig bent en de kraamverzorgende er (nog) niet is. Je ontvangt een EHAK certificaat en een officieel NRR certificaat uitgegeven door het Oranje Kruis.

Je leert de theorie door middel van een uitgebreide E-learning module die online afgesloten wordt met een examen. Deze theorie wordt praktisch gemaakt tijdens de live lesdag op onze mooie Doula Academie leslokatie in Monnickendam. De EHBO cursus voor doula's wordt gegeven door het EHBO bureau en is speciaal ontwikkeld voor de Doula Academie. Meer informatie over het EHBO bureau vind je hier http://www.ehbobureau.nl

Deze EHBO cursus voor doula's is een vast onderdeel van onze Kraamdoula Training maar is nu ook los te volgen. De docenten van de Doula Academie erkennen de meerwaarde van deze kennis en zijn als drukbezette doula's dankbaar voor het effectief hebben kunnen inzetten van deze levensreddende handelingen.

Je kan je ook aanmelden voor deze aanvullende cursus als je nog niet eerder een Doula Academie lesprogramma hebt gevolgd.

Kosten zijn €250,- incl BTW en er is een 10% early bird kortingsregeling bij aanmelding voor 01/10/2022 en een standaard 10% korting voor Academie Doula’s. Meld je snel aan, want er is maar beperkt plek! Mail je aanmelding naar maartje@doulaacademie.nl

insta afbeelding nov Cursus Zwangerschapsmassage november.jpg

WEGENS SUCCES HERHAALD! Zwangerschapsmassage cursus voor doula's op vrijdag 11 & zaterdag 12 november 2022

De zwangerschapsmassage cursus voor doula’s van de Doula Academie biedt een compleet programma zodat je direct aan de slag kan!

Je leert de theorie door middel van een werkboek wat je vooraf doorneemt. Deze theorie wordt praktisch gemaakt tijdens de twee live lesdagen op onze mooie Doula Academie leslokatie in Monnickendam. Daarnaast krijg je binnen 8 weken na het volgen van de live lesdagen ook nog een 30 minuten online 1 op 1 gesprek met de docente Marije Terpstra van Mami-in-Balans als je nog verdieping behoeft op een bepaald onderwerp. Meer informatie over Marije vind je op haar website http://www.mami-in-balans.nl

Je kan je ook aanmelden voor deze aanvullende cursus als je nog niet eerder een Doula Academie lesprogramma hebt gevolgd.

Kosten zijn €350,- incl BTW en er is een 10% early bird kortingsregeling bij aanmelding voor 10/10/2022 en een standaard 10% korting voor Academie Doula’s. Meld je snel aan, want er is maar beperkt plek! Mail je aanmelding naar maartje@doulaacademie.nl

Je gaat masseren op bed, op een yoga mat, een massagetafel en een stoel zodat je in elke situatie een cliënte met diverse technieken kan laten ontspannen. Je leert aandachtig masseren van de rug, nek, schouders, buik, armen, handen, voeten en benen van een zwangere cliënte. Ook leer je wat contra indicaties zijn, welke producten je het beste gebruikt en hoe je een goede intake opzet met een cliënte voorafgaand aan de massage. In de geschreven hand out die je vooraf doorneemt staat veel theorie rondom contra-indicaties, een uitgeschreven begin ritueel en alle geleerde massage technieken woordelijk omschreven.

insta afbeelding 2022 Cursus voetreflex.jpg

Cursus Voetreflexologie en babymassage voor doula's op 13 november 2022 (LET OP nieuwe datum)

Je leert massage en voetreflexologie toe te passen bij baby's. Deze technieken kan je inzetten bij verschillende kwaaltjes zoals reflux of doorkomende tandjes. Zo kan je ouders optimaal bijstaan in de kraamperiode en hen ook jouw kennis doorgeven.

Ideaal voor Kraamdoula's of elders opgeleide postpartum doula's!

Voorafgaand aan de lesdag in Monnickendam volg je een intensief en uitgebreid E-learning programma van tenminste 8 uur zelfstudie. Je ontvangt een werkboek en diverse video's die je meer verdieping bieden op de materie.

Je kan je ook aanmelden voor deze aanvullende cursus als je nog niet eerder een Doula Academie lesprogramma hebt gevolgd.

Kosten zijn €350,- incl BTW en er is een 10% early bird kortingsregeling bij aanmelding voor 10/10/2022 en een standaard 10% korting voor Academie Doula’s. Meld je snel aan, want er is maar beperkt plek!

Daarnaast krijg je binnen 8 weken na het volgen van de live lesdag ook nog een 30 minuten online 1 op 1 gesprek met de docente Marije Terpstra van Mami-in-Balans als je nog verdieping behoeft op een bepaald onderwerp. Meer informatie over Marije vind je op haar website http://www.mami-in-balans.nl

Mail je aanmelding naar maartje@doulaacademie.nl

insta afbeelding 2022 Cursus metamorfosemassage.jpg

Prenatale metamorfose massage cursus voor doula's op woensdag 30 november 2022 (van 9 tot 12.30 uur)

Een overprikkeld zenuwstelsel geeft een hoge paraatheid en overgevoeligheid bij een zwangere. Met een prenatale metamorfose massage krijgt het lichaam de gelegenheid om tot een diepere ontspanning en healing te komen. Gedurende een lange ochtend leer je over de achtergond van prenatale therapie, wanneer je metamorfose massage wel/ niet kan toepassen en hoe je je energetisch bewustzijn kan verhogen. Je ontvangt uitleg over het toepassingsgebied op de zwangere, gaat op elkaar oefenen en uitgebreid de ervaringen nabespreken.

Je kan je ook aanmelden voor deze aanvullende cursus als je nog niet eerder een Doula Academie lesprogramma hebt gevolgd.

Kosten zijn €120,- incl BTW. Mail je aanmelding naar maartje@doulaacademie.nl. We hebben beperkt plek, dus vol=vol!

Docente Catharina Ooijens is sinds het ontstaan als vaste docent verbonden aan de Doula Academie en was jarenlang klinisch doula in het AMC. Ze is inmiddels met pensioen (sinds september 2022) maar nog zeker niet klaar met haar doula-werk.

Zij heeft honderden vrouwen met een complexe zwangerschap mogen ondersteunen, waaronder verliesverwerking en/ of trauma in de voorgeschiedenis.

Catharina is inmiddels zelfstandig Geboorte Doula bij www.mamabevaltgoed.nl en is auteur van het boek ‘Mijn stem’ wat in september 2022 verschenen is.

Dora Barens postpartum stel baby en hond.jpg

Doula Academie aanvullend mentorprogramma - Learn from the best

Het docententeam van de Doula Academie bestaat uit de meest ervaren doula’s van Nederland. Als je voelt dat je nog lang niet uitgeleerd bent, kun je bij één van hen een aanvullend 1 op 1 mentorprogramma volgen. Deze add on bieden zij voor studenten van de Doula Academie tegen een gereduceerd tarief aan van €444,- (incl BTW).

Binnen het Doula Academie lesprogramma spreek je je mentor regelmatig tijdens het online mentor-spreekuur en heb je direct begeleiding van je doula buddy en de doula 24/7 hulplijn bij noodgevallen. In het Doula Academie BKPT/AKKT Geboortedoula traject zit ook inbegrepen dat je je mentor uitgebreid spreekt over de beoordeling van je paper, je persoonlijke ontwikkelingspad en je studentenportfolio. Maar het kán zijn dat je extra diepgang wil op een bepaald onderwerp.

Elke docent heeft natuurlijk haar eigen stijl, achtergrond en werkwijze dus een vastomlijnd programma is er niet. Juist ook omdat de begeleiding individueel is. Jij kiest de mentor waar je graag mee wilt samenwerken en samen bepalen jullie het programma. Wil je focussen op zelfontwikkeling en werken aan een bepaalde valkuil? Vind je het fijn dat een ervaren doula meekijkt en -denkt als je een cliënt begeleidt met ingewikkelde medische casuïstiek? Of wil je gewoon intappen op de schat aan ervaring en kennis van een van de docenten?

It’s your call!

In dit aanvullende mentorprogramma zitten 5 coachingsuren inbegrepen, in de vorm van 1 op 1 online sessies of in persoon op lokatie (in overleg). De docenten die op dit moment dit programma aanbieden zijn de zeer ervaren doula’s Denise van Eeden en Marije Dijkma.