Je cliënt verdient de beste doula die jij kan zijn. Waar wacht je nog op?

Leer hoe je een succesvol bedrijf kan creëren rondom je passie. Je verdient je investering direct terug, zodat je niet na twee jaar ‘proberen’ nog steeds niet de ideale cliënten op je pad vindt

Jij bent toch ook een 'eeuwige student'?

De 'Bouw je DOula Biz' dag wordt 2x gegeven in 2024

Op vrijdag 19 april EN op zondag 8 september 2024 geven Tessa van Grafhorst en Maartje Bruning hun splinternieuwe training 'Bouw je DOula Biz' aan de dan al gestarte groep aspirant Geboorte Doula's en/ of Kraamdoula's. Maar jij kan ook deelnemen aan deze dag, zelfs als je al even bezig bent als doula en je een frisse blik wil werpen op je huidige praktijkstructuur of bijvoorbeeld als je postpartum doula (elders in opleiding) bent!

De dag is van 9.30 tot 17.30 uur en je lunch wordt verzorgd door de Doula Academie. Je krijgt voorafgaand aan deze trainingsdag huiswerk, in de vorm van een werkboek en een aantal (in je eigen tijd) te kijken video opnames. Na de 'bouw je doula business dag' biedt trainster Tessa van Grafhorst de mogelijkheid om nog 1x online samen te komen om je voortgang met elkaar te bespreken.

In de 'Bouw je DOula Biz' training ga je aan de slag om jouw doula-prakijk te bekijken als bedrijf. Voorafgaand aan deze training krijg je opdrachten toegestuurd die jouw persoonlijke ‘why’ als doula helder krijgen.

In de training ga je dit verder uitbouwen door er jouw zakelijke ‘why’ aan toe te voegen. Je gaat -samen met je mede cursisten- onder andere helder krijgen wat jouw doula-praktijk uniek maakt, wie jouw ideale klant is en wat jouw zakelijke stip op de horizon is. Het doel van deze 'bouw je doula business' training is dat je precies weet wat jouw doula-praktijk uniek en onderscheidend maakt, waardoor je gericht de klanten gaat aantrekken die bij jou passen.

Maartje Bruning zal deze dag inzage geven in de meest recente ontwikkelingen rondom je ZZP-er schap, het schrijven van een goed samenwerkings-contract met een back up- of duo doula, het duurzaam opbouwen van een doula pakket, het aangaan van (online of live) kennismakingsgesprekken en (online of live) intake gesprekken en verhalen delen uit de praktijk over de samenwerking met zowel eerstelijns verloskundigen als tweedelijns gynaecologen. Een uniek kijkje in de keuken van haar succesvolle Mother Me doula services praktijk, waar ze al meer dan 10 jaar als Geboorte Doula werkt.

Als je de Geboorte Doula Opleiding (vanaf de basiskennis& praktijktraining) of de Kraamdoula Training volgt, dan zit deze training in je lesgeld inbegrepen. Mocht je pas starten met de additionele klinische kennis training, al Geboorte doula óf Postpartum- of Kraamdoula zijn, al dan niet opgeleid bij de Doula Academie, dan ben je ook van harte welkom om deel te nemen! We vinden het juist leuk om met doula's vanuit alle windrichtingen en van allerlei andere opleidingen samen te werken.

Kosten voor 1 dag live training, inclusief voorbereidend huiswerk, het beoordelen daarvan, hand outs (waaronder concept contracten en concept intake formulieren) en de online Q&A achteraf zijn EU195,- excl. BTW per factuur te voldoen voorafgaand aan de training.

Je kan je ook aanmelden voor deze aanvullende cursus als je nog niet eerder een Doula Academie lesprogramma hebt gevolgd of nog in opleiding bent tot doula bij een andere opleiding. We hebben beperkt plek, dus vol= vol!

Interesse of vragen? Mail dan naar maartje@doulaacademie.nl

Dora Barens postpartum stel baby en hond.jpg

Doula Academie aanvullend mentorprogramma - Learn from the best

Het docententeam van de Doula Academie bestaat uit de meest ervaren doula’s van Nederland. Als je voelt dat je nog lang niet uitgeleerd bent, kun je bij één van hen een aanvullend 1 op 1 mentorprogramma volgen. Deze add on bieden zij voor studenten van de Doula Academie tegen een gereduceerd tarief aan van €444,- (incl BTW).

Binnen het Doula Academie lesprogramma spreek je je mentor regelmatig tijdens het online mentor-spreekuur en heb je direct begeleiding van je doula buddy en de doula 24/7 hulplijn bij noodgevallen. In het Doula Academie BKPT/AKKT Geboortedoula- én in het Kraamdoula traject zit ook inbegrepen dat je je mentor uitgebreid spreekt over de beoordeling van je paper, je persoonlijke ontwikkelingspad en je studentenportfolio. Maar het kán zijn dat je extra diepgang wil op een bepaald onderwerp.

Elke docent heeft natuurlijk haar eigen stijl, achtergrond en werkwijze dus een vastomlijnd programma is er niet. Juist ook omdat de begeleiding individueel is. Jij kiest de mentor waar je graag mee wilt samenwerken en samen bepalen jullie het programma. Wil je focussen op zelfontwikkeling en werken aan een bepaalde valkuil? Vind je het fijn dat een ervaren doula meekijkt en -denkt als je een cliënt begeleidt met ingewikkelde medische casuïstiek? Of wil je gewoon intappen op de schat aan ervaring en kennis van een van de docenten?

It’s your call!

In dit aanvullende mentorprogramma zitten 5 coachingsuren inbegrepen, in de vorm van 1 op 1 online sessies of in persoon op lokatie (in overleg). De docenten die op dit moment dit programma aanbieden zijn de zeer ervaren doula's Denise van Eeden en founder van de Doula Academie Maartje Bruning.