Waar en wanneer?

doula voedt baby met fingerfeeding
Een achtergrond als doula of kraamverzorgende is een pre, maar niet noodzakelijk.

INFORMATIEVE ZOOM CALL MOGELIJK VOOR ALLE TRAININGEN (op aanvraag)

Elke doordeweekse werkdag van 9 tot 17 uur

Stuur een @ als je hier belangstelling voor hebt, via het info/aanmeld/inschrijf formulier!

De Kraamdoula Training zal gelanceerd worden in juni 2022. De lessen vinden plaats in Monnickendam gedurende een weekend en een lang weekend. Voorafgaand aan de training heb je veel huiswerk te doen. Je certificeert je bovendien pas als je naast het certificering traject ook je EHBO cursus met goed gevolg aflegt, 2x een intervisie online volgt én een solide businessplan inclusief persoonlijke ontwikkelings doelen schrijft.

We geven les op onze nieuwe leslocatie aan de Kloosterdijk 6, 1141 PJ in Monnickendam. Daar kan je gratis parkeren maar je kan ook met bus 312, 314 of 316 komen vanaf station Amsterdam CS of Amsterdam Noord. Kom je met de bus? Laat dan even weten of we je moeten komen halen van de halte 'Katwoude'. Je kan ook lopen, dat is ongeveer 10 minuten.

Wil je blijven slapen? Dat kan, er zijn diverse hotels en BnB's in de buurt! Mail ons voor tips.

Kraamdoula training lesdata (zomer 2022) in Monnickendam

Zaterdag 18 juni en zondag 19 juni

  • van 9.30 tot 17.30 uur

Vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli

  • van 9.30 tot 17.30 uur

Zondag 3 juli (start certificering traject)

  • van 9.30 tot 19 uur (incl. borrel)
Kraamdoula training lesdata 2023.jpeg

Leer van bewezen succesvolle professionals binnen de geboortezorg

Certificering-traject Kraamdoula Training

Je volgt een E-learning module van ongeveer 4 uur, waarbij een examen online afgenomen wordt. Chantal, instructeur bij het EHBO bureau, toetst vervolgens je praktijk kennis tijdens de vijfde lesdag, op zondag.

In de middag werk je aan communicatie vaardigheden en ga je aan de slag met lastige casuïstiek op dit gebied. Na afronden van de vijfde dag neem je online nog deel aan tenminste 2 intervisie bijeenkomsten en schrijf je een business plan hoe jij je Kraamdoula training gaat combineren met je huidige werk of binnen je praktijk. Dit plan wordt beoordeeld door een mentor en met jou besproken. Je ontvangt je definitieve certificaat als je alle onderdelen positief hebt afgesloten.

DoraBarensmoederbabybril.jpg
Leer ritmische aangeboren bewegingen die nodig zijn voor integratie van de reflexen van de baby

De Doula Academie houdt jou actief op de hoogte van aanvullende cursussen die voor jou een perfecte match zijn. Ook werkt de Doula Academie zelf continu aan een mooie aanvulling op het les curriculum.

Losse cursussen

De Doula Academie adviseert je tenminste 2 losse trainingen te volgen per 2 jaar. Deze zijn NIET in je totale opleiding-fee inbegrepen maar de Doula Academie deelt in een agenda module alle trainingen met jou waarvan de Doula Academie verwacht dat deze een mooie aanvulling zijn op het curriculum. Meer cursussen volgen mag altijd, uiteraard!